vrijdag 28 januari 2011

Hartenelfje.

Met dit hartenelfje van Atelier Pippilotta wil ik iedereen een warmhart toedragen. Soms [ nou eigenlijk altijd] heb je dat even nodig. Dit heb ik de afgelopen dagen meer dan eens meegemaakt door alle lieve berichtjes op mijn andere Atelier Koekendiefie weblog. We hebben enerverende weken achter de rug, maar het leven gaat gewoon door. Soms is dat moeilijk maar het is zo.
Er is de afgelopen weken niet veel gemaakt, had er geen zin in. Dit hartenelfje had ik al gemaakt en wou het bewaren voor Valentijn, maar ik wou toch een berichtje schrijven met een foto en dit leek me wel toepasselijk.
Het is een leuk pakket en ik vond haar zo leuk dat ik er maar gelijk 2 heb gemaakt. Het is even knipwerk voor de blaadjes maar het resultaat is erg leuk. Het jurkje en mutsje is van sprookjesvilt wat het nog fijner maakt. Aan de puntjes van het hoedje en jurkje zitten glaskraaltjes wat het geheel nog sprookjesachtiger maakt.
Vandaag ga ik verder met de maandliefjes en iets waar ik minder zin aan heb, DE WAS. Maar ja dat gaat ook gewoon door.
Een fijne dag en tot een volgende keer. Groetjes Rianne.

vrijdag 21 januari 2011

Wegens omstandigheden is zaterdag 22 januari de winkel gesloten. Volgende week zaterdag zijn we er weer.
Groetjes Rianne.

woensdag 19 januari 2011

IJspegellampje.

Nu ik toch niet  veel kan knutselen kan ik wel wat vaker achter de computer. Het is wat lastig, maar even een andere vinger gebruiken en het lukt ook. Tussen kerst en oud en nieuw heb ik het ijspegellampje van Atelier Lindelicht gemaakt. Een leuk lampje in een mooie kleur sprookjesvilt en prachtige kralen maken van dit lampje een echt sprookje. Ennuh helemaal mijn kleur he!
Bij het lampje hangt het ijskristalletje van Mieke Stender. Een lief klein popje waar je er eigenlijk een heleboel van moet hebben toch.
Een fijne dag vandaag. Groetjes Rianne.

dinsdag 18 januari 2011

Maandliefje Januari.

Eindelijk weer een berichtje, maar ik heb een ongelukje gehad met mijn vinger. Echt heel vervelend, je kunt niet veel doen op knutsel gebied, maar het gaat de goede kant weer op,Zelfs foto's maken is dan een probleem. Ik ben nu bezig met Mini in de scooter. Een echt precies werkje, want het moet wel kloppen.

Toch heb ik ,[voordat ik mijn vinger niet kon gebruiken] diverse kleine dingetjes gemaakt.
Het was en is nog steeds de bedoeling dat ik elke maand het maandliefje ga maken. Dat lukt nog steeds hoor. Het maandliefje van december is al wel klaar maar staat nog niet op de foto. Wordt aan gewerkt.
Maar dan nu het maandliefje van Januari. Ze is in de kleuren blauw en laat dat nou net mijn lievelingskleur zijn. Kijk ze daar eens gezellig met z'n tweeen hangen. Er hangen ook nog glaspegeltjes bij maar die kun je niet goed zien. Een fijne dag vandaag.Groetjes Rianne.

dinsdag 4 januari 2011

Een Nieuw jaar.

Het aller eerste berichtje van mij in het Nieuwe jaar. Misschien een beetje laat, maar het is beter laat dan helemaal niet.Voor alle bloglezers wens ik jullie veel geluk, liefde en veel creativiteid toe. Ook wil ik jullie langs deze weg allemaal bedanken voor de leuke reacties op mijn blog. BEDANKT.

 Gisteren  de kerstspullen maar gauw opgeruimd, want ik was bang dat als ik de boom langer zou laten staan er geen bal meer in de boom zou hangen. Je hoefde maar naar de boom te kijken of de naalden vielen op de grond.





Vanmorgen ben ik gauw met het winterhutje aan de gang gegaan om zo nog een foto te maken met de laatste sneeuw die er nog ligt. Het is een pakketje van Atelier Pippilotta. Een erg grappig en leuk pakket om te maken. De kaboutertjes warmen zich lekker bij het vuurtje.
 Zo kan het hutje straks mooi naast het winterhuisje staan van Atelier Lindelicht.




De vorst lijkt te zijn verdwenen, maar ik hoop toch echt dat er voor de schaatsliefhebbers dit jaar toch een Elfstedentocht komt. We zitten er al zo lang op te wachten. Vorig jaar dacht ik dat hij er zou komen en ben begonnen aan de Elfstedenslinger van Atelier Pippilotta. Toen ben ik niet verder gekomen dan het patroon uit te knippen en zag het niet zitten om hem snel klaar te krijgen. Nu bij het opruimen van mijn knutsel spullen kwam ik hem weer tegen en dacht ik ga hem nu maar eens afmaken dan ben ik er in ieder geval klaar voor als hij dit jaar gereden gaat worden.
Ik blijf hopen dat er een Elfstedentocht komt.

Groetjes Rianne.